Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Buschauffeur Amstelhoek rijdt op kinderen af. 'Het is zijn busbaan!'

Datum: 21 maart 2011
Bron: blikopnieuws.nl

Amstelhoek - Een buschauffeur van Connexxion is zaterdagavond rond 21.00 uur zijn boekje te buiten gegaan als het gaat om de verkeersveiligheid.

Twee kinderen van 12 en 13 jaar fietsten over de busbaan na een bezoek aan een speelweiland nabij het recyclingbedrijf Pothuizen naar huis in de Amstelhoek. De busbaan wordt door de bewoners van het dorp vaker gebruikt om bijvoorbeeld de hond uit te laten gezien de riante bermbreedte.

De kinderen, die vaker gebruik maken van de busbaan, zagen de bus aankomen en gingen zover mogelijk aan de kant uit veiligheid. De buschauffeur die vanuit de tegenovergestelde richting kwam, zette zijn grote licht op en reed de andere weghelft op vlak langs de jongens heen. Schijnbaar wilde de chauffeur met zijn manoeuvre de knaapjes duidelijk maken dat ze daar niet mochten fietsen.

De jongens waren erg geschrokken door de ‘aanval' van de buschauffeur van lijn 142. Zij verklaarden tegenover de redactie van blikopnieuws.nl dat ‘ze weten daar niet te mogen zijn, maar dat voor Amstelhoekers een heel gebruikelijke route is. Wij snappen niet hoe een chauffeur achter het stuur van een bus met passagiers zo gevaarlijk kan doen.'

Een andere bus die op dat moment vanaf de andere kant kwam, moest voor de bus afremmen omdat deze door de manoeuvre nog op zijn weghelft zat.

Een bewoner, die naast de busbaan woont, zegt wel vaker een klacht te hebben ingediend bij het vervoersbedrijf. ‘De bussen die over de brug van de Amstel de Amstelhoek induiken rijden over het algemeen véél te hard. Net over de brug ligt een kruising waar dagelijks veel lokaal verkeer kruist. Het is wachten op een klap', aldus de bezorgde bewoner.

Bron: blikopnieuws.nl

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug