Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuwe website tegen heling: stopheling.nl

Datum: 10 maart 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Veel mensen staan wel eens voor de keus om een fiets, mobiele telefoon of een auto te kopen voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. De kans is groot dat deze goederen gestolen zijn. Iedereen die iets via een advertentiesite wil kopen, kan nu op internet checken of een aangeboden goed als gestolen geregistreerd staat bij de politie.

Woninginbraak en autokraak komt in de regio Utrecht nog steeds veel voor. Op www.stopdecriminaliteit.nl kunt u zien waar precies en wat u zelf kunt doen om dit te voorkomen. Een uitwas van woninginbraak en autokraak is heling. Dieven verkopen de gestolen waren om aan geld te komen. Vaak gebeurt dit op advertentiesites. Wanneer het verkopen van gestolen waar voor dieven lastig wordt, wordt inbreken of autokraken vanzelf minder interessant.


Zelf controleren
Aan het minder interessant maken van woninginbraak of autokraak kunt u zelf bijdragen. Vanaf donderdag 10 maart 2011 kunt u zelf controleren of goederen die op advertentiesites aangeboden worden als gestolen geregistreerd staan. Het enige wat u hoeft te doen is bij de verkoper het serienummer opvragen. U voert het serienummer in op de site www.stopheling.nl. De site controleert of er aangifte van diefstal van het goed is gedaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug