Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet draagt bij aan veiligheid in de buurt

Datum: 24 januari 2011
Bron: Rijkoverheid

Burgernet, het samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen, is per medio januari 2011 in 64 gemeenten verdeeld over 9 korpsen ingevoerd. Landelijk telt Burgernet bijna 200.000 deelnemers. Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie spelen zowel gemeenten als politie hiermee in toenemende mate in op de wens van de burger om een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun buurt.

Het betrekken van burgers bij veiligheid in hun wijk draagt zichtbaar bij aan het vergroten van de pakkans van verdachten of het terugvinden van vermiste personen. Door directe informatie van deelnemers heeft de politie in gemiddeld 10 % van de gevallen een Burgernetactie succesvol kunnen afsluiten. Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans dat gemeente, politie en burgers samen de gezochte persoon opsporen. En daarmee de veiligheid in de buurt vergroot'.

Eind 2011 is Burgernet in zoveel gemeenten ingevoerd dat er sprake is van een landelijk dekkend netwerk voor de toepassing van Burgernet. Burgernet wordt ingezet bij tijdkritische incidenten als woninginbraak, straatroof, overvallen en bij vermissingen, en in toenemende mate voor niet-tijdkritische acties (preventie, aanvullend buurtonderzoek recherche).

Ook meedoen? www.burgernet.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht