Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Patiënt slaat op A2 ruit uit ambulance

Datum: 24 januari 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Breukelen -  Een patiënt in een ambulance raakte in de nacht van zondag 23 op maandag 24 januari op de A2 in paniek en vernielde een ruit van een Belgische ambulance.

Rond 02.30 uur kreeg de politiemeldkamer een spoedoproep van een Belgische Ambulancechauffeur. Hij meldde op de Rijksweg A2 te rijden, dat een patiënt in de ambulance de boel aan het vernielen was en verzocht dringend assistentie. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Zij troffen de ambulance ter hoogte van Breukelen op de vluchtstrook aan. De Nederlandse patiënt had de achterruit uit de ambulance geslagen, maar hij was inmiddels wel tot rust gekomen. De man had in het buitenland een beroerte gehad, was per vliegtuig naar Zaventem (België) gebracht en werd nu per Belgische ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Hij was echter in de ambulance in paniek geraakt.

De Belgische ambulancebroeders weigerden hem verder te vervoeren. Wel werd overeengekomen dat de man de schade zal betalen. Er kwam een Nederlandse ambulance, waarna de patiënt onder politiebegeleiding naar een Amsterdams ziekenhuis werd gebracht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug