Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Motoragent gebruikt pepperspray tegen dieven Vinkeveen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Motoragent gebruikt pepperspray tegen dieven Vinkeveen

Datum: 20 januari 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Breukelen/Vinkeveen - Twee inzittenden van een auto gedroegen zich op woensdagavond 19 januari uiterst agressief tegen een agent.

Rond 22.45 uur zagen agenten dat twee inzittenden van een auto op de carpoolplaats Vinkeveen ongezond veel aandacht hadden voor de inhoud van geparkeerde auto's. Toen de twee mannen de agenten zagen, reden zij weg in de richting van de A2. Een motoragent ging achter hen aan en gaf de bestuurder een stopteken. De automobilist stopte bij benzinestation Haarrijn. De agent sprak de bestuurder aan, maar die weigerde zijn rijbewijs te tonen. Daarop hield de agent de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan. De Utrechter verzette zich echter hevig en kreeg daarbij vervolgens hulp van zijn passagier, een 19-jarige jongeman uit Utrecht. De agent zag zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken.

De 19-jarige verdachte ging er te voet vandoor en vluchtte de weilanden in. De 23-jarige verdachte zette het ook op een lopen. De agent kon hem met de hulp van een toevallig aanwezige wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee aanhouden.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de 19-jarige verdachte op de Polderweg in Haarzuilens aan. Hij was bij zijn vlucht kennelijk ook door een sloot of sloten gegaan, want hij had een natte broek.


In de auto troffen agenten inbrekerswerktuigen aan. Die zijn in beslag genomen. Tegen de beide verdachten wordt proces-verbaal voor het verzet bij de aanhouding en voor het inbrekersgereedschap opgemaakt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht