Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jaarwisseling voor brandweer Amsterdam drukker dan vorig jaar

Datum: 01 januari 2011
Bron: Branweer Amsterdam

Vanaf oudejaarsdag 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 08.00 uur heeft Brandweer Amsterdam-Amstelland ongeveer 287 meldingen verwerkt. Tijdens de vorige jaarwisseling zijn in deze tijdsperiode 203 meldingen verwerkt. Het aantal branden in ondergrondse containers was minder dan vorig jaar, rond de 63. Het aantal buitenbranden, bijvoorbeeld in papiercontainers en afval, is ten opzichte van verleden jaar gestegen van 25 naar 79. Ook het aantal kleine (woning)branden is flink gestegen van 23 vorig jaar naar 59 dit jaar.

Rond 19.00 uur gisterenavond woedde er een flinke uitslaande brand in een grachtenpand aan de Oudezijds Voorburgwal. Een afvalberg in de binnentuin was gaan branden. De brand is overgeslagen naar het grachtenpand en binnen de kortste keren stonden drie verdiepingen in brand. Vier studenten konden het pand tijdig ontvluchten. Zij zijn tijdelijk opgevangen op het politiebureau. De eerste verdieping is volledig uitgebrand. De andere twee verdiepingen liepen schade op. Door snelle inzet van de brandweer kon een grote brand en uitbreiding van de brand naar omliggende panden worden voorkomen. Er waren geen slachtoffers. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak.

Aan de Amsteldijk hebben omstanders rond 4.00 uur vanochtend een man uit het water gehaald. Het brandweerduikteam is ingezet om te onderzoeken of er meer slachtoffers te water lagen. Dit bleek niet het geval.

De brandweer is tijdens de jaarwisseling twee keer geconfronteerd met agressie. Bij een van de incidenten was de brandweer op weg naar een brand toen een voorwerp werd gegooid tegen de linkerruit van de autoladder. Bij het andere incident werden volle flessen champagne naar omstanders gegooid. Ook de brandweer werd hiermee bedreigd. Beide incidenten zijn gemeld bij de politie.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug