Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

PUBLICATIES

Grote treinbrand in Abcoude (NOS, RTL, RTV Utrecht, Telegraaf, AD, Volkskrant, nu.nl, SBS 6, ANP)

Datum: 03 januari 2013

Abcoude/Loenersloot - De drie verdachten die vastzitten voor de treinbrand van woensdag ter hoogte van Loenersloot, komen allemaal uit Nieuwegein. Twee mannen zijn 22 jaar oud en één persoon is 23. De verdachten zijn verhoord, en dat zal donderdag nog eens gebeuren. Dat zei een woordvoerder van de politie.

Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.In de trein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, brak woensdagmiddag een uitslaande brand uit. De trein werd stilgezet langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

Gestrande passagiers worden met bussen verder vervoerd. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

Er raakte ook een politie auto beschadigd toen de agente naar het ncident reed.

In o.a. het NOS journaal, RTL Nieuws, Hart van Nederland, Telegraaf, AD, Volkskrant, nu.nl en op RTV Utrecht zijn beelden van PetersHotnews.nl gebruikt.

Klik hier voor het nieuwsartikel met alle foto's en video.


Nos.nlNos.nl
NRC.nlNRC.nl
Volkskrant.nl foto via ANPVolkskrant.nl foto via ANP
AD.nl foto via ANPAD.nl foto via ANP
Telegraaf.nlTelegraaf.nl

VolkskrantVolkskrant
TelegraafTelegraaf

Terug