Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

PUBLICATIES

Twee doden na speedbootongeluk Vinkeveense Plassen

Datum: 02 augustus 2014

Vinkeveen - Twee mannen van 42 en 51 jaar uit Leusden zijn zaterdagavond laat om het leven gekomen door een aanvaring op de Vinkeveense Plassen. Dat gebeurde toen twee boten op elkaar botsten, meldde de politie. Een van de vaartuigen is daarna doorgevaren.

PetersHotnews.nl heeft beelden geleverd aan Hart van Nederland, RTL, ANP, Telegraaf, AD en meer landelijke- en lokale media. 

Vermoedelijk voerde de boot van de verdachten geen licht op het moment van het ongeluk. Aan boord van de getroffen boot waren vier personen, van wie er twee ongedeerd uit het water zijn gehaald. Het gaat om twee andere mannen uit Leusden van 44 en 47 jaar oud. Slachtofferhulp heeft zich ontfermd over de overlevenden. "Zij zijn bijzonder ontdaan", stelde een politiewoordvoerster.

Arrestaties
Bij de zoektocht naar de doorgevaren speedboot, zette de politie onder meer een helikopter, boten en jetski's in. Pas uren later konden twee mannen en een vrouw worden aangehouden in een huis in Vinkeveen. Daar lag een beschadigde boot aangemeerd, met schade aan de voorkant die overeenkomt met een aanvaring.

Verdachten
De verdachten zijn een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop . De derde verdachte is een 49-jarige man uit Oosterbeek. Het drietal wordt verdacht van dood door schuld en het verlaten van de plaats van een ongeval. Of alle drie de verdachten aan boord waren en wie de boot bestuurde wordt onderzocht.

Het onderzoek naar de aanvaring is nog steeds gaande en wordt uitgevoerd vanaf een eiland in de omgeving. De politie zoekt nog naar getuigen van de aanvaring.

 


Terug