Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie bevestigt: overleden man Wilnis stalkte slachtoffer Mijdrecht

Datum: 03 april 2019
Bron: RTV Utrecht

Het lichaam dat vanochtend aan de Amstelkade in Wilnis is gevonden, is van een 54-jarige man uit Zegveld. Hij is mogelijk betrokken bij de dood van een 45-jarige vrouw uit Mijdrecht. Dat bevestigt de politie.

Inmiddels heeft de politie op basis van forensisch onderzoek de identiteit van de overleden man kunnen achterhalen. Dit blijkt een 54-jarige man uit Zegveld. Tegen deze man is in een eerder stadium aangifte gedaan van stalking door het slachtoffer van het schietincident in Mijdrecht. De politie onderzoekt mogelijke betrokkenheid van deze man bij de dood van de vrouw uit Mijdrecht. Hij is door zelfdoding om het leven gekomen.

Na het schietincident probeerden hulpdiensten de vrouw nog te redden, maar ze overleed ter plaatse. Het onderzoek van de politie leidde gisteravond al snel naar een verdachte. Agenten deden in Zegveld een inval in de woning van de man, maar daar werd niemand aangetroffen. De politie zette onder meer twee helikopters in om uit te kijken naar de verdachte, maar ook dat leverde niets op.

Rond 7.00 uur vanochtend werd het lichaam van de 54-jarige man uit Zegveld door een passant aangetroffen in de berm in Wilnis, niet ver van het schietincident in Mijdrecht.

Stalking

Buurtbewoners van het Mijdrechtse slachtoffer vertelden eerder vandaag al dat de man haar stalkte. Hij zou een relatie met de vrouw hebben gehad. "Zij heeft het toen uitgemaakt en hij had veel bij haar in huis geklust. Dat kon hij denk ik niet verkroppen", vertelde een buurtbewoner vanochtend aan RTV Utrecht.

Een andere buurvrouw bevestigde dat verhaal. De ex zou een straatverbod hebben gekregen, maar werd wel nog regelmatig in de straat gezien. "En dan ging hij gewoon staan kijken", zegt de buurvrouw.

Reactie burgemeester

Volgens sommigen zou de man een straatverbod hebben. Dat kan de politie nog niet bevestigen. Burgemeester Maarten Divendal van gemeente De Ronde Venen liet eerder vandaag aan RTV Utrecht al weten dat er in het verleden "dingen zijn gebeurd" die aanleiding zijn voor onderzoek.

"Ik vind het onder mijn verantwoordelijkheid vallen om te onderzoeken in welke mate er bemoeienis is geweest van instanties, hulpverlening en overheid op het betreffende adres en de betreffende mensen", liet Divendal weten.

laatst bijgewerkt op: 3 apr 2019 20:24Family Mijdrecht

Bloemen bij de woning in MijdrechtBloemen bij de woning in Mijdrecht
De man werd gevonden in Wilnis woensdagmorgenDe man werd gevonden in Wilnis woensdagmorgen

Terug

Family Mijdrecht